czwartek, 3 grudnia 2015

Przygotowywanie mięsnych potraw z "Arhelanem"


Od 20 lat na Podlasiu działa sieć sklepów "Arhelan" Burzyńscy. Z przyjemnością wybieram się do ich stanowisk mięsnych, które wyposażone są w tzw. steakery - skruszacze, czyli urządzenia do wstępnego przygotowywania potraw mięsnych. Na prośbę, panie ekspedientki kroją nam wybrane mięso na płaty, a następnie przepuszczają przez wyżej wymienione urządzenie, gdzie następuje nacinanie masy włóknistej. Za usługę, nie są pobierane dodatkowe opłaty! Do domu zanosimy gotowe zmiękczone porcje steków, które wystarczy zamarynować, a następnie usmażyć. Co za wygoda! I nie muszę już kupować do domu ręcznego siekacza:)



Stek z karkówki ze smażonymi opieńkami






























Karkówka duszona z cebulą, marchewką i selerem przyprawiona lubczykiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz