wtorek, 16 lipca 2013

Obiad na działce

W ogródku zerwałam fasolkę szparagową, cukinię, ukopałam ziemniaków, wyrwałam cebulę i oto jaki wyszedł obiadek :) Niewyszukany, nieskomplikowany, a smaczny i co najważniejsze przygotowany z ekologicznej uprawy. A na kolejną przekąskę sałatka z różnego typu sałat, pomidorów i sera typu Feta. A próbowaliście może szaszłyków z rzodkiewką? Pieczone rzodkiewki są wyśmienite. Piekę je czasami nad żarem z ogniska, układając na tacy aluminiowej.

 Placki z młodych ziemniaków i cukinii (Przepis w dziale Dania bezmięsne)




















Placki z ugotowaną fasolką szparagową




















Sałatka grecko-podlaska






















Szaszłyki wieprzowe z rzodkiewką i cebulą



Bardzo przydatne na działce jest miejsce na ognisko i trójnóg do zawieszenia rusztu lub kociołka





















Sznycel + ryż z cury z młodym cukrowym groszkiem i marchewką



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz