czwartek, 31 lipca 2014

Czas pomidorów i cukinii

Cukinia u nas obficie owocuje. Zrywam ją młodziutką, bo taka jest najsmaczniejsza. Razem z cukinią dojrzewają pomidorki koktajlowe. Do plonów z działki dodaję  ser camembert i otrzymuję kolorowe, smaczne, pełnowartościowe, szybkie, łatwe ... danie z patelni.




















Czas przygotowania ok. 15 min.


Cukinię strugamy obierakiem na wstążki, krótko obsmażamy na łyżce oleju z 2-3 ząbkami czosnku.























Dorzucamy pokrojone na ćwiartki lub połówki pomidorki, doprawiamy ulubionymi przyprawami. Warzywa zsuwamy na obwód patelni, a na środek kładziemy ser. Podsmażamy go krótko z jednej strony, obracamy, przykrywamy pokrywką na 2-3 minuty, po czym możemy danie podawać. Aby wzbogacić danie w witaminy warto je posypać zieleniną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz