Kiedy idę po spożywcze
produkty, wiem, że:
1. W mojej kuchni nigdy
nie może zabraknąć:
- jaj ekologicznych lub z chowu na wolnym wybiegu,
- mleka lub jego przetworów (bez cukru),
- mąki,
- miodu,
- soli, pieprzu,
- włoszczyzny (z wyłączeniem kapusty),
- cebuli, czosnku,
- oleju rzepakowego,
- sezonowych owoców lub jabłek,
- orzechów,
- gorzkiej czekolady,
- kaszy/ryżu,
- koncentratu pomidorowego,
- kawy/herbaty liściastej
2. W mojej kuchni są niepożądane:
- margaryny,
- sztuczny miód,
- „mokre” wędliny,
- pasztety z konserwantami,
- brukselka,
- jaja z numerem kodu systemu hodowli – 2 i gorszych,
- podroby wieprzowe, wołowe,
- słodkie jogurty,
- herbata granulowana,
- słodkie napoje ze sztucznymi barwnikami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz